Skin Types

Heb jij geen idee welk huidtype jij hebt?
Geen paniek, lees rustig deze pagina en ontdek het.
Als je na het lezen er nog altijd niet uit bent kan je een one on one skinfo sessie met mij in plannen en ik help je met plezier verder. 

                              

Normale huid. 
De huid voelt zacht aan, niet vet, niet droog en niet trekkerig.
Geen of zo goed als geen last van acné.
Deze huid vraagt zeker verzorging. We willen zo lang mogelijk genieten  van onze mooie huid.
Daarom leggen we vooral onze focus op hydratatie tijdens de verzorging, geen zware producten die de poriën gaan verstoppen.
Droge huid.
Deze huid heeft een tekort aan talg/vet.
De droge huid voelt overal droog, trekkerig en jeukerig aan. Er kunnen ook schilfertjes verschijnen, en de huid is gevoeliger.
Hier is de focus om de huid constant te voeden met olierijke verzorgingsproducten. De huid moet terug voldoende talg aanmaken zodat deze beschermd is tegen vroegtijdige veroudering en terug kan stralen.

Gedehydrateerde huid.
Anders dan bij de droge huid heeft deze huid een tekort aan vocht.
Een gedehytrateerde huid kan vet en droog voelen. Een vette huid kan dus ook (zelfs meestal) vocht te kort hebben. Je huid zal trekkerig voelen en er kan jeuk ontstaan.
Hier is de focus hydrateren. Voldoende water drinken en vochtinbrengende verzorgingsproducten gebruiken.

Vette huid.
Deze huid heeft een te veel aan talg/vet en zal daarom snel of altijd glimmen. Je zal vaak last hebben van onzuiverheden en zichtbaar grove poriën. Jouw make-up zal ook minder goed hechten.
Een vaak gemaakte fout bij de verzorging van een vette huid is dat men te agresieve producten gaat gebruiken zoals alcohol, tandpasta voor de puistjes,... Dit heeft een averechts effect. De huid gaat uitgedrogen en jij krijgt het gevoel dat het werkt maar het tegendeel is waar. De huid geraakt in overlevingsmodus en gaat juist meer talg aanmaken waardoor je terug een vette huid krijgt, een visieuze cirkel.
Bij een vette huid is het balangrijk om goed maar zacht te reinigen. Bij voorkeur met een oliereiniger, want vet en vet trekt aan. Focus voor de rest op hydratatie en zuiveren. 's Avonds kan je best een olieserum aanbrengen deze brengt de huid terug in balans en geloof mij het doet wonderen voor de onzuiverheden.

Gecombineerde huid.
Deze huid heeft zowel droge zones als vette zones.
Meestal zien we bij deze huid dat de T-zone (voorhoofd, neus en kin) iets vetter zijn en de kaken eerder droger.
Hier moeten we vooral doelgericht gaan werken door de verzorging per zone te bekijken. Dit kan je doen met een zuiverend masker voor de T-zone
en een aangepaste serum voor de drogere plaatsen.
Ons doel is om de huid terug in balans te brengen.

Mature huid.
Deze huid vertoont fijne lijntjes, iets afgezaktere kaaklijn. De huid wordt ook dunner en brozer.
Dit komt doordat de collageen en vocht productie afneemt naar mate we ouder worden.
We focussen vooral op herstel. Deze huid heeft nood aan hydratatie, voeding en collageen stimulerende verzorgingsproducten.