Welk huidtype heb jij?

Om de juiste keuze te maken bij het selecteren van je verzorgingsproducten is het heel belangrijk dat je weet wat je huid nodig heeft.
Heeft het extra voeding nodig of hydratatie of juist kalmerende ingrediënten?

Door te weten te komen wat jouw huidtype is gaat het kiezen van jouw verzorgingsproducten een stuk makkelijker.

We gaan vooral kijken naar de poriën en voelen aan je huid.
Ik zet het even op een rijtje voor je.

Normale huid
Als je naar je gelaat kijkt zie je je poriën wel maar zijn ze niet heel groot.
Je huid voelt soepel, glad en niet droog, ruw en vettig.

Blijf je huid goed verzorgen met milde, hydraterende producten. Vergeet niet dagelijks te reinigen want ook een normale huid heeft een goede verzorging nodig anders kom je in de problemen.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Droge huid
Bij een droge huid zijn je poriën nauwelijks zichtbaar en voelt je huid over gans je gelaat droog en ruw aan. Er kunnen ook rode plekjes en schilfertjes aanwezig zijn. Dit komt door een te kort aan talg/vet. 
Talg zorgt dat de huid soepel blijft, mooi glanst en beschermt blijft en net dit ontbreekt bij een droge huid.

Je droge huid heeft constant voeding nodig, hele rijke crèmes vindt je huid geweldig. Zorg bij het reinigen er voor dat je geen agressieve producten gebruikt (bv met ingrediënten als alcohol, gaat nog meer uitdrogen). Deze huid moet heel voorzichtig behandeld worden daar deze gevoeliger is dan andere huidtypes.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Gedehydrateerde huid
Deze huid heeft een te kort aan vocht. De poriën zijn goed zichtbaar en je huid voelt trekkerig, oncomfortabel maar je hebt wel hier en daar last van een vetter plekje of een blinkende huid.

Geef je huid zo veel mogelijk vocht van binnen en van buiten. Gebruik hydraterende producten en reinig je huid goed zodat het vette minder wordt.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Vette huid
Hier zijn je poriën heel duidelijk aanwezig, misschien zelfs hier en daar een zwart puntje en/of een puistje. Je huid voelt ook vet aan en je blinkt tijdens de dag heel snel. Ook blijft je make-up niet goed zitten.

Deze huid moeten we gaan temmen want hij maakt te veel talg aan. Gebruik zeker GEEN uitdrogende, agressieve producten (bv alcohols, uitdrogende gels, tandpasta,..) ze gaan het probleem nog meer in de hand werken. Gebruik beter hydraterende producten en producten met linoleenzuur. Bij het reinigen is een dubbele reiniging aan te raden. Eerst een olie reiniging (vet trekt vet aan dus bye bye vette huid) en daarna een crème reiniging (die dieper in de poriën zal reinigen) .
1x keer in de week een zuiverend masker en ik garandeer je dat je je huid onder controle krijgt.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Gecombineerde huid
Hier zijn op sommige plaatsen zoals je t-zone (voorhoofd, neus en kin) je poriën duidelijk zichtbaar en op andere plaatsen (wangen) helemaal niet of heel miniem. Je t-zone voelt wat vetter met af en toe een puistje en/of zwart puntje. Terwijl je wangen wat droger aanvoelen.

Je moet je huid dus terug in balans krijgen. Focus eerst op het gene dat je het meest stoort en pak daarna het andere probleem aan. Hydraterende producten zijn bij deze huid een goede tip. Ook hier is elke dag reinigen een must zodat je groffe poriën niet gaan verstroppen en puistjes en/of zwarte puntjes geen kans krijgen.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Mature huid
Bij deze huid zijn de poriën eerder aan de fijne kant en voelt de huid dunner, brozer en droger aan. De kaakrand hangt ook iets meer door en de huid is minder elastisch.

Je zal deze huid goed moeten voeden om de huidbarrière  te versterken en ook producten die het collageen (zorgt voor de stevigheid vd huid) gaan stimuleren. Producten met hyaluronzuur zijn ook altijd top voor deze huid. Je moet je huid ook hier zeker goed reinigen zodat de gezonde huid genoeg zuurstof krijgt en zo de extra tekenen van veroudering tegen te kunnen gaan.

Bekijk hier je aanbevolen producten.

Ga nu maar snel naar de badkamer en bekijk jouw huid grondig. Bekijk daarna jouw verzorgingsproducten, zijn ze wel geschikt voor jouw huidtype?
Duik op mijn webshop in de shop en schaf vlug jouw producten die wel geschikt zijn voor jouw huidtype aan! Ik beloof je dat jouw huid er natuurlijk stralend zal uit zien.

Weet je het toch nog niet of heb je juist dat tikkeltje meer info nodig aarzel dan niet om mij te contacteren of boek een online skinfo sessie dan help ik je met heel veel plezier verder.