Wat met je skincare in de zomer en op vakantie?

Aaah eindelijk is de zomer daar.
Eindelijk die welverdiende vakantie die er aan komt en die gezellige summer nights met vrienden.

Maar is het je ook al opgevallen dat je huid tijdens de zomer en op vakantie verandert? Je had nooit last van een puistje en nu staat er ineens 1. Overdag voelt je huid vetter en in de ochtend juist weer heel droog. Allemaal heel verwarrend.

Ik leg je graag uit hoe dit komt.
Tijdens de zomer leven we allemaal wat onregelmatiger. Je gaat later slapen, je eet al wat meer, drinkt een extra glaasje. Kortom je bent van het leven aan het genieten (waar niets mis mee is he).
Op vakantie heb je nog eens een andere omgeving, klimaat en chloor van het zwembad.
Ook ga je in de zomer meer zweten, gebruik je overvloedig zonnecrème (top trouwens) en gaat je hoornlaag verdikken als bescherming tegen het UV-licht.
Dit alles zorgt dat je huid uit balans geraakt en toch dat puistje kan krijgen.

Nu dat je dit weet weet je ook dat je in de zomer en op vakantie zeker je verzorging niet mag overslaan. 
Deze zijn enorm belangrijk:
- Reinigen
- Hydrateren
- Herstellen
- Scrubben
- SOS puistje

Ik geef je een duidelijk overzicht wat je precies kan doen en waarom om je huid in balans te houden tijdens de zomer.

Reinigen

Het is zo belangrijk om tijdens het zomer seizoen te reinigen (eigenlijk het hele jaar door). 's Morgends om al het zweet en de daardoor meegekomen gifstoffen te verwijderen, zodat deze de huid niet kunnen verstroppen. 
's Avonds om al de zonnecrème, make-up, vervuiling en zweet weg te halen. Deze gaan anders ook de huid weer verstroppen. 
In dit seizoen is een dubbele reiniging geen overbodige luxe. De olie reiniging gaat het oppervlakkig vuil weghalen terwijl de crème reiniging dieper de poriën gaat reinigen en hydraterend gaat werken.
Kies hier je favoriete reiniging.

Hydrateren

Hydrateren is zooo belangrijk in de zomer. De zon en de extra glaasjes rozé drogen onze huid enorm uit. Het is dan belangrijk dat we producten gebruiken die ons voldoende hydratatie geven zodat we niet met een verrimpelde uitgedroogde huid de herfst in moeten.
Kies voor de face mist die je gedurende heel de dag, zelfs over je make-up, kan sprayen voor een extra hydratie boost. Hij wordt niet voor niets een glas water voor de huid genoemd.
Als voedende crème kijk je dus ook best dat er hydraterende bestanddelen in zit zoals bv hyaluronzuur, squaleen (zitten beide in de balancing facial cream van Maiwe), glycerine (zit in de tomato base cream van Food for Skin).
Van binnen uit kan je de huid ook hydrateren door voldoende water te drinken en de collagen club van Smoothly dagelijks in te nemen. Deze bevat namelijk hyaluronzuur.

Beschermen

Het aller aller aller belangrijkste is de huid goed en voldoende beschermen tegen de zon. Wil je geen zonneschade zoals rimpels (80% van onze rimpels komt door de zon!), donkere vlekjes (pigmentvlekken) en dehydratatie bescherm dan zeker je huid tegen de zon. Een spf factor 30 is voldoende maar smeer om de 2uur bij.
De anti-polution shield spf 30 van Likami gaat je niet alleen goed beschermen tegen de uva (deze stralen gaan dieper in de huid en zorgen voor de rimpels) en uvb (uvb stralen zorgen voor de verbranding van je opperhuid) stralen maar gaat ook hydrateren doordat er hyaluronzuur in zit, win win.
Van binnen uit kan je de huid ook beschermen met ons adaptogeen Maca van Goldenhour, deze beschermt de huid tegen zonneschade.

Herstellen

Na al die overmatige blootstelling aan de zon is het fijn dat je je huid rust gunt en kalmerende producten gaat gebruiken. Dit kan perfect met een serum.
Zoals bijvoorbeeld de rosehip oil serim van Maiwe, deze zit vol met essentiële vetzuren die de schade door de zon gaat verminderen. Er zit ook linoleen zuur in dat gaat zorgen dat er geen overmatige talgproductie gaat zijn, dus ook geen extra puistjes. 
Voor je lichaam gebruik je best een body lotion die verkoelend en hydraterend gaat werken.

Scrubben

Dit is een stap die ideaal is als voorbereiding voor de zomer maar ook belangrijk tijdens de zomer.
De scrub gaat zorgen dat alle doffe dode huidcellen verwijderd zijn zodat je huid weer fris en stralend is. Al de producten die ja daarna aanbrengt zullen ook véél beter hun werk kunnen doen.
Als je dit regelmatig (1 à 2 keer per week) doet voor de zomer zal je huid egaler bruinen en je bruin zal ook langer blijven. Ook een perfecte voorbereiding voor je lichaam, gebruik dan de exfoliant cream van Likami.
Tijdens de zomer is het belangrijk dat je het 1 keer per week doet. Je huid gaat door het overmatig blootstellen aan de zon een dikker hoornlaag (de buitenste huidlaag) vormen. Dit heeft als nadeel dat je poriën gemakkelijker kunnen verstroppen en veroorzaakt dat puistjes. 
Kies hier je favoriete scrub.

SOS puistje

Heb je nu toch een puistje dat plots opduikt?
Geen paniek, ga zeker niet met agressieve alcohol houdende producten aan de slag of met je tandpasta deze gaan de huid enorm uitdrogen waardoor het probleem alleen nog maar erger wordt.
De zon is ook geen oplossing voor puistjes terwijl het zo misschien wel aanvoelt. De zon gaat het puistje uitdrogen en het lijkt of je er dan vlugger van af bent. Maar die uitdroging is juist de grote boosdoener. Als de huid uitgedroogd is dan schiet deze in paniek en begint als verdediging juist meer talg aan te maken waardoor je terug puistjes gaat krijgen.
Zie je een puistje gebruik dan een zuiverend masker zoals het facial mask van Likami. Deze werkt niet alleen zuiverend maar ook kalmerend en hydraterend wat de huid juist nodig heeft.
Of stip het puistje aan met de rosehip oil serum van Maiwe.

Met deze tips kom je zorgeloos de zomer door. Dus maak je boodschappenlijstje en duik de webshop in!

Als je het toch nog niet helemaal weet of onzeker bent kan je altijd een skinfo sessie met mij inplannen en zo geef ik je dan kraag het juiste advies.

Woon je in de buurt van Vosselaar mag je altijd langs komen. Stuur me even een berichtje via de site of via instagram skin_side_out.