Waarom natuurlijke verzorging?

Waarom natuurlijke verzorging?

De meeste vrouwen gebruiken gemiddeld 12 huidverzorgingsproducten per dag zonder stil te staan bij de ingrediënten en wat deze doen met je gezondheid.
Toch is dit best belangrijk als je weet dat je zo aan ongeveer 185 chemicaliën wordt bloodgesteld die niet zo lief zijn voor jouw.
De gevolgen van deze chemicaliën waar we elke dag aan bloodgesteld worden is dat het huidalergieën en irritaties kan veroorzaken.
Als dezelfde chemicaliën mogelijk nog eens door de huid dringt en in de bloedbaan terecht komt veroorzaakt het mogelijks hormonale verstoring, abnormale celvorming, verminderde immuniteit en leverfunctie.


Daarom zorg ik bij Skinside out er voor dat er geen parabenen, siliconen, syntetische geuren (parfum), alcohol, Polyethylene glycol (PEG's), minerale oliën, aluminiumzouten, phthalaten, chemische zonnefilters, in de producten zit.

Wist je dat er sommige producten zelfs microplastics zitten? Heel fijne plastic deeltjes in jouw cosmetica, die je wegspoelt via de douche, lavabo en zo in de natuur terecht komt en later in de vis op je bord.

Om die redenen selecteer ik zeer zorgvuldig veilige, lokale, betaalbare en goedwerkende producten die dankzij hun natuurlijke actieve ingrediënten je huid verbeteren en laten stralen.


Ik neem je graag wat dieper mee in 6 ingrediënten die beter niet in je huidverzorging zitten.


-Parabenen
Parabenen zijn conserveermiddelen. Zij doden bacteriën en schimmels en worden aan producten toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Ook worden parabenen door je lichaam opgenomen en blijven daar actief. Parabenen zijn hormoonverstorende stoffen: in je lichaam bootsen ze oestrogeen na. Bij autopsies worden ze teruggevonden in tumoren.Er zijn diverse soorten parabenen, zoals ethylparaben, methylparaben, butylparaben, propylparaben, en isobutylparaben. Ik adviseer je elk soort parabeen of parabenen te mijden.


-Minerale oliën
(vaseline, petrolatum of paraffinum)
Over de minerale oliën in cosmetica producten zijn er sterke vermoedens dat ze kankerverwekkend zijn en dat ze zich kunnen ophopen in de organen en gezwellen kunnen vormen. Los daarvan zijn ook deze stoffen flinke hormoonontregelaars.
Ze maken de huid 'lui' waardoor hij niet meer instaat is zichzelf te herstellen, je huid gaat uidrogen.
Ze worden nog bijzonder veel gebruikt in lipproducten en babyproducten. Je herkent minerale oliën op de verpakking aan de woorden petrolatum, petroleum, paraffinum (liquidum), vaseline of simpelweg mineral oil.


-Alcohol
Er zijn diverse soorten alcohol die worden gebruikt in verzorgingsproducten. Als er alleen maar ‘alcohol’ op het product staat, kan het ethylalcohol ofwel ethanol zijn. Dit is een synthetische alcohol die irritatie kan veroorzaken, je huid uitdroogt, ontstekingen kan veroorzaken en acné kan verergeren. Er zijn ook natuurlijke soorten alcohol die niet tot zoveel verstoringen leiden, maar vaak wel wat uitdrogen.


-Synthetische geurstoffen (Parfum)
Het doet wat met je neus (een lekker luchtje) maar niets met je huid. Integendeel! Het is sterk allergiserend, eczeem veroorzakend celdodend en uitdrogend.
Je kunt dit dus best vermijden.


-Polyethylene glycol (PEG's)
PEG’s zijn synthetische chemicaliën die worden gebruikt als ontvetmiddel.  Polyethylene glycol bevat ernstige verontreinigingen zoals ethyloxide (gerelateerd aan baarmoederhals- en borstkanker, leukemie en hersenkanker), lood, ijzer, kobalt, nikkel, cadmium en arsenicum. Zware metalen wil je echt niet op je huid. PEG’s komen op de ingrediëntenlijst vaak voor met een nummer erachter. Het verwijdert de beschermende vetten van de huid, verstoren de vochthuishouding in je huid en zorgen voor huidveroudering.


-Siliconen
Alle ingrediënten die eindigen op -cone, -conol of -xane kan je beter mijden. Ze komen hoofdzakelijk voor in haarproducten en deodorant, sluiten je huid af, zijn hormoonverstorend, schadelijk voor je immuunsysteem en worden zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid.


Het besluit is dus simpel.
Natuurlijke huidverzorging werkt en is beter voor je lichaam. Je huid is immers zelf ook een natuurlijk systeem, dat veel beter reageert op natuurlijke producten dan op chemische ingrediënten.
Bestel snel jouw huidverzorgings producten en ontdek hoe jouw huid je dankbaar gaat zijn.


Toch nog vragen? Ik beleid je graag! Maak snel een afspraak voor jouw persoonlijk en gratis advies gesprek met mij.