De volgorde van je skincare routine.

Jouw skincare routine.

Bij deze term denken de meeste onder jullie aan dagelijkse tijdrovende handelingen waar je in je drukke dag geen tijd voor hebt.
Dit is een foute gedachte. Ik zal jullie leren dat je dagelijkse skincare routine niet ingewikkeld hoeft zijn, een minimalistiche en toch zeer effectieve huidverzorgingsroutine. Zodat je gaat houden van je huid en het verzorgen er van.


Eerst en vooral is de juiste volgorde belangrijk voor de werking van de producten.

1. Reinigen (1min)
Reinig je gelaat elke avond, ook al draag je geen make-up. Gedurende de dag komt er allerlei vuil op je huid, denk maar aan pollutie, stof, vuile handen, zweet,...
Reminder: Als je gaat slapen met een ongereinigde huid kan je huid tot 7 keer sneller verouderingstekens ontwikkelen.
Was je gezicht met lauwwarm water en een milde reiniger. Warm water helpt het vuil van je gezicht te halen, maar let op dat het water niet te heet is, want dat droogt je huid uit. Masseer gedurende een halve minuut de cleanser met cirkelvormige bewegingen in. Zo stimuleer je de doorbloeding en weet je zeker dat je huid echt schoon wordt. Dep na het wassen je gezicht droog, wrijven kan je huid irriteren en beschadigen.
Bekijk hier welk je ideale reiniger is.


2. Face mist (15sec)
Spray de face mist (zoals onze hydraterende facemist van Smplskincare) op je gelaat zodat de huid daarna beter je serum en/of voedende crème opneemt. Geef wat extra aandacht aan je probleemgebieden. Deze stap is extra belangrijk als je een vette huid hebt of een droge huid, deze hebben namelijk veel behoefte aan hydratatie en dat is wat de face mist de huid zal geven.


3. Serum (20sec)
Pas nu je huid helemaal goed schoon is heeft het nut om serums te gebruiken.
Een serum is opgebouwd uit veel kleinere moleculen dan je voedende crème en zal dus ook dieper en sneller in de huid dringen, het zal dus een sterker effect hebben terwijl je voedende crème je buitenste huidlagen zal hydrateren en beschermen.
Kies een serum die past bij je huidtype. Het rosehip oil serum van Maiwe zit boordevol vitamine A en E die de cel vernieuwing gaat stimuleren, ideaal als anti-aging of voor de iets vettere huid met af en toe een puistje.
Of het cucumber serum van Food For Skin dat je een hydratie boost gaat geven.


4. Voedende crème (15sec)
’s Nachts kan je huid extra vocht gebruiken (bv nourishing cream van SMPL skincare), gebruik dan iets meer van je crème. Focus overdag op bescherming, vooral voor de zon. Kies daarom altijd een crème met SPF (bv Anti-polution shield spf 30 van Likami). Je kunt zowel je dag- als je nachtcrème mengen met een paar druppels van je serum zo maak je je crème iets rijker en voedender voor de droge huid.


5. Vitamine supplementen
Rotsvast van overtuigd dat een goede skincare en de juiste balans van je innerlijke lichaam zorgen voor een stralende huid.
Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de optimale werking van je lichaam en dus ook je huid. Elk soort vitamine en mineraal heeft zijn eigen werking. Vitaminen en mineralen gericht op de huid helpen jouw om sneller je mooie huid te bekomen.
Bv: Vit B2, als je hier een tekort aan hebt zal de huid meer ontstekingen vertonen. Dit vitamine zal je huid ook beschermen tegen oxidatieve schade. Het vit B2 zit in ons supplement Collagen club van Smoothly en in het maca adaptogeen van Goldenhour.


Als je deze routine van maar enkele minuutjes per dag volgt dan ga je gewoon het verschil merken. Maak er jouw moment van. Jouw eigen zen moment. Alle zorgen vergeten en even bewust met jezelf bezig zijn.

Zet alles even op een rijtje, kijk wat je nodig hebt en maak jouw boodschappenlijstje.
Als het toch niet helemaal duidelijk is of je twijfelt over welk product uit mijn gamma het best bij jouw past boek dan snel een (gratis) 1op1 afspraak en dan kan ik het samen met jouw overlopen.