De herfst is het peeling seizoen bij uitstek!

De herfst is het peeling seizoen bij uitstek.

Met de overgang naar de herfst, komt ook een verandering in de behoeften van onze huid. Onze huid is tijdens de zomer dikker geworden ter bescherming van de zon, het kan ook zijn dat je ineens last hebt van puistjes omdat je huid in de zomer meer talg aanmaakt wat ideaal is voor het onstaan van puistjes. Het is dus het perfecte moment om te praten over het belang van een peeling routine en hoe dit kan bijdragen aan een stralende en gezonde huid gedurende het seizoen.

 

Wat is een Peeling?

Een peeling is een proces waarbij de bovenste laag van de huid zachtjes wordt geëxfolieerd om plaats te maken voor een gezondere, stralende huid eronder. Hierdoor is de huid ook beter in staat om vocht vast te houden en verzorgingsproducten effectiever op te nemen en bevordert het de natuurlijke vernieuwing van de huid.

Resultaten van een Peeling

Door regelmatig een herfst peeling toe te passen, kun je de volgende voordelen voor je huid verwachten:

  1. Verheldert de Huid: Verwijdert doffe en dode huidcellen, waardoor de huid een frisse gloed krijgt en pigmentvlekken vervagen.

  2. Vermindert Onzuiverheden: Helpt bij het voorkomen en verminderen van verstopte poriën, waardoor acne en mee-eters minder kans krijgen.

  3. Verbetert de Textuur: Maakt de huid gladder en zachter door de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen te stimuleren. Zal de rimpels zachter maken.

  4. Verhoogt de Opname van Producten: Zorgt ervoor dat verzorgingsproducten die je na de peeling aanbrengt beter worden opgenomen, wat resulteert in een efficiëntere werking.

Belangrijk na een peeling:

Sluit de routine af met een voedende moisturizer om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Hier enkele natuurlijke ingrediënten van verschillende peelings:

Glycolzuur, een krachtige alfa-hydroxyzuur (AHA), wordt gewonnen uit suikerriet. Het dringt diep door in de huid en stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor krijg je een stralende teint en een gladde, egale huid. Glycolzuur is perfect voor het verminderen van fijne lijntjes en het oplichten van hyperpigmentatie.
Ons Skin renewal serum bevat glycolzuur.

BHA, meestal in de vorm van salicylzuur, is ideaal voor de herfst omdat het in olie oplosbaar is. Dit betekent dat het diep in de poriën kan doordringen, overtollig talg kan verwijderen en verstopte poriën kan voorkomen. BHA is een geweldige keuze voor degenen die last hebben van acne of een vette huid.
Ontdek hier ons BHA peeling.

Met de herfst komt meer blootstelling aan koudere lucht, wat kan leiden tot schade door vrije radicalen. Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen deze schade en helpt bij het egaliseren van de teint. Het bevordert ook de collageenproductie, waardoor je huid steviger en jeugdiger aanvoelt.
Onze vitamine c ampullen bevatten 15% ascorbinezuur (vit c).

Enzym peelings maken gebruik van fruitenzymen (zoals ananas of papaja) om zachtjes dode huidcellen te verwijderen. Dit is een milde, natuurlijke manier om je huid te vernieuwen zonder agressieve schurende deeltjes. Een enzym peeling is perfect voor gevoelige huidtypes die wel een oppepper kunnen gebruiken.
Ontdek hier ons enzym peeling.


En voilà, daar heb je het! Je bent klaar om te stralen dit herfstseizoen. Dus omarm de verandering, adem diep in en laat je huid schitteren!

Veel shop plezier.

Bij vragen kan je me altijd contacteren.
Liefs
Stephanie